Ravintolat tarjoavat elämyksiä

Ravintoloihin

Ravintolassa syöminen on monelle pientä luksusta arkeen ja se onkin elämys, jota kannattaa todella arvostaa. Suomessa ravintolat ovat verotuksen vuoksi melko hintavia, joten suomalaiset syövät keskimäärin harvemmin ulkona kuin muut eurooppalaiset. Koska ravintoloissa syöminen on suomalaisille hieman harvinaisempaa, kannattaa siitä tilaisuuksien tullen ottaa kaikki irti. Ravintoloissa on mahdollista järjestää niin juhlia, kuin myös romanttisia illallisia esimerkiksi vuosipäivän tai treffien kunniaksi.

Ravintolan tyyli kertoo paljon sen tarjoamista elämyksistä

Osa ravintoloista on erikoistunut erityisesti siihen, että ne tarjoavat tietynlaisia elämyksiä ja kokemuksia. Luonnollisesti kaikki ravintolat pyrkivät toivottamaan maksavat asiakkaat aina tervetulleiksi, mutta se millaista käytöstä ravintola toivoo asiakkailta vaihtelee jonkin verran. Monet pienet ravintolat pyrkivät intiimiin tunnelmaan ja henkilökohtaiseen palveluun. Ne ovat siksi erinomainen paikka esimerkiksi kahdenkeskiselle romanttiselle illalliselle. Näissä paikoissa on usein myös mahdollista esittää tarjoilijalle erillisiä toiveita esimerkiksi yllätysten, kuten lahjojen suhteen.

Monet ravintolat tarjoavat myös rennompaa ja avoimempaa tunnelmaa ja ne sopivat loistavasti esimerkiksi ryhmille ja isompien juhlien järjestämiseen. Näihin paikkoihin voi tulla esimerkiksi parhaat halloween asut päällä, ja järjestää vaikka ruokailun ohessa kilpailun parhaimman asun voittajasta. Ravintoloista on myös mahdollisuus varata erikseen oma tila, kuten kabinetti, mikäli seurue haluaa yksityisyyttä. Halloweenin aikaan moni ravintola järjestää mielellään myös itse erilaisia teemaillallisia ja saattaa muokata menun uuteen uskoon. Näin myös ravintola takaa asiakkailleen ikimuistoisen illallisen.

Ravintolat järjestävät usein muutoinkin monia vuodenaikaan tai teemaan liittyviä tapahtumia. Tämä tarjoaa osin myös mahdollisuuden tarjota sesonkiruokaa, joka liittyy vahvasti tapahtuman henkeen. Jouluna esillä ovat juurekset ja monet upeat jouluruoat ja kesän lopulla ja alkusyksystä voidaan viettää sadonkorjuujuhlia upeiden viljavalmisteiden ja oluen merkeissä. Mikäli ravintolassa pidetään teemoista, voi henkilökunta kehottaa etukäteen internetsivuilla tai varausten yhteydessä ruokailijoita pukeutumaan teeman mukaisesti, mikäli he itse näin haluavat. Luonnollisesti asiakkaat ovat kuitenkin tervetulleita myös ilman teemapukeutumista.

Poikkeavaa ruokaa ja palvelua

Ravintolaelämykseen saattaa kuulua myös monenlaisia muita poikkeuksia. Esimerkiksi maailmalla suosiota saaneet komedia-illalliset, jossa henkilökunta hauskuuttaa valitsemallaan tavalla asiakkaita, ovat Suomessakin nousseet suosioon. Palvelu voi olla leikkimielisen tylyä, jossa testataan sekä asiakkaiden, että henkilökunnan huumorintajua.

Ruokaa saatetaan myös tarjoilla poikkeuksellisesti. Sitä voi nauttia pimeässä, tai esimerkiksi astiasta, josta sitä ei muuten söisi. Tämä saattaa kuulostaa melko kummalliselta idealta, mutta se herättää ajattelemaan ruokaa uudella tavalla ja tavanomainen annoskin voi saada kokonaan uudenlaisen konseptin. Myös aistit terästäytyvät, kun ne havaitsevat jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Ravintolassa voi siis kokea monenlaista.