Ravintolat korona-aikana: lue rajoitteet ja vaikutus ravintoloihin

Ravintoloihin

Ei ole lainkaan liioiteltua sanoa, että korona vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen. Erityisen kovasti se on kuitenkin iskenyt yrittäjiin: heihin, joiden tulot ovat kokonaisuudessaan sidoksissa heidän liiketoimintaansa. Miten käy heille, joiden liiketoiminnan korona on lakkauttanut lähes kokonaan tai jopa täysin?

Koronaviruksen myötä monet kunnat ovat ilmoittaneet tukitoimistaan yrittäjien toimeentulon takaamiseksi. Kuitenkin näiden tukirahojen saaminen on hyvin hankalaa eikä se ole mahdollista läheskään kaikille pienyrittäjille, joiden tulot ovat jo valmiiksi pienet. Siksi tilanne on saanut monet yrittäjät miettimään, mistä löytyisivät parhaat lainatarjoukset ja kuinka paljon varoja tarvitaan liiketoiminnan jatkamiseen. Joidenkin yritysten kohdalla koronan taakka on ollut liian suuri, ja tämä onkin valitettavasti johtanut yhä useamman yrityksen totaaliseen luhistumiseen, mikä on tarkoittanut yrittäjälle raskasta menetystä niin henkisesti kuin rahallisestikin. Juuri siksi tänä aikana onkin tärkeää tukea etenkin pienyrittäjiä – joskin rajoituksia ja erityistä varovaisuutta noudattaen.

Ravintoloita koskevat rajoitukset

Tällä hetkellä ehkäpä turvallisin tapa tukea pienyrittäjää vallitsevassa tilanteessa on ostaa ruoat joko kotiinkuljetuksella, noutovaihtoehdolla tai niin sanotusti “drive through” -kaistalta, jolloin ihmiskontaktit pidetään mahdollisimman minimissä eikä turvaväliä rikkovia konktakteja tule turhaan muodotettua. Jos siis haluat syödä ravintolassa, tilaa ruoat mieluummin ravintolan ulkopuolella syötäväksi. Näin ravintoloitsijan liiketoiminta pääsee rullaamaan koronasta huolimatta mahdollisimman turvallisella tavalla niin sinua kuin työntekijöitäkin kunnioittaen.

Mikäli kuitenkin haluat syödä ravintolassa eikä muuta paikkaa ateriasi nauttimiseen ole, suosittelemme noudattamaan mahdollisimman tarkkaa hygieniaa. Pese kädet ennen ruokailua, käytä ahkerasti käsidesiä ja pidä 1,5–2 metrin turvaväli muihin asiakkaisiin. Käytä mahdollisuuksien mukaan myös kasvomaskia ja suojakäsineitä silloin, kun et ole syömässä.