Iso matto lisää ravintolan kodinomaisuutta

Ravintoloihin

Ravintolat ovat viime aikoina joutuneet kamppailemaan olemassaolostaan tavallistakin enemmän. Koronaepidemia on vaikeuttanut ravintoloiden toimintaa ja kilpailu on alalla muutenkin kovaa. Ravintoloiden onkin tärkeää pyrkiä löytämään itselleen kilpailuvaltteja, joiden avulla ne erottuvat edukseen muiden alan toimijoiden joukosta. Kodinomaisuus on yksi mahdollinen kilpailuvaltti. Laadukas iso matto ja muut laadukkaat sisustuselementit luovat ravintolaan kodinomaista tunnelmaa, mikä tekee ravintolasta houkuttelevan kohteen sinkuista perheisiin. Parhaassa tapauksessa kodinomaisesta ravintolasta voi muodostua monelle kuin toinen olohuone, jonne tullaan nauttimaan useita aterioita päivän aikana! Olemme koonneet tähän artikkeliin kattavan tietopaketin ison maton ostamisesta ravintolaan. Kerromme ensiksi mistä löydät ison maton ravintolaasi näppärästi ja ilman turhaa ajanhukkaa. Pohdimme tämän jälkeen miksi ravintolaan ylipäätään kannattaa hankkia iso matto ja annamme vielä lopuksi vinkkejä, joiden avulla sinun on helppo valita ravintolaasi sopiva iso matto.

Mistä löydän ison maton ravintolaani?

Ravintola-alan yrittäjän elämä on yleensä erittäin hektistä. Tästä syystä aikaa ison maton etsimiselle ravintolan tiloihin ei välttämättä ole kovin paljon eikä tällaiseen mattoon välttämättä haluaisi myöskään sijoittaa kovin valtavaa summaa rahaa, sillä matto joutuu kovaan käyttöön! Maton tulisi kuitenkin olla edustava, sillä se vaikuttaa merkittävästi ravintolan ensivaikutelmaan asiakkaiden silmissä. Tässä tilanteessa riittääkin haastetta! Kivijalkamattokauppojen kiertelyyn ravintola-alan yrittäjällä ei välttämättä ole aikaa mutta onneksi verkosta löytyy näppärä ja nopea ratkaisu! Laadukas, upea iso matto löytyy helposti Trendcarpetilta! Kyseessä on mattojen erikoisverkkokauppa, josta löytyy upeita trendikkäitä vaihtoehtoja ravintolaasi.

Miksi ravintolaan kannattaa hankkia iso matto?

Parhaimmillaan upea iso matto on ravintolan katseenvangitsija sekä näyttävä sisustuselementti, joka tekee ravintolan ruokailutiloista harmoniset ja viihtyisät. Lisäksi se auttaa vaimentamaan ääniä ja luo tilaan pehmeää tunnelmaa. Talvella etenkin kylmäjalkaiset vieraat iloitsevat isosta lämpimästä matosta, jolla on kiva olla vaikka villasukat jalassa. Jos ravintolan lattiat ovat liukkaat, voi iso matto toimia myös liukuesteenä. Se myös suojelee ravintolan lattioita ja jos ravintola sijaitsee vanhassa rakennuksessa, voi se myös auttaa peittämään lattian kulumajälkiä. Näin tilan yleisilme on siisti, vaikka lattia olisikin jo nähnyt parhaat päivänsä. Siisteihin ja mukaviin tiloihin asiakkaiden on kiva tulla uudelleenkin, joten laadukas iso matto on kodinomaista tunnelmaa tavoittelevalle ravintolalle hyvä sijoitus.

Miten valitsen ravintolaani sopivan ison maton?

Ensiksi kannattaa miettiä, millaista tunnelmaa toivot ison maton tuovan ravintolaasi. Onko tavoitteena kodinomainen, boheemi tai jokin muu tunnelma? Millaista väritystä toivot? Tämän jälkeen kannattaa mitata jo valmiiksi kuinka iso matto ravintolaan sopii parhaiten. Tutustu myös erilaisten mattomateriaalien hoito-ohjeisiin ennen maton valintaa ja mieti, kuinka paljon ravintolassa on mahdollista nähdä vaivaa maton hoidossa. Kaikista vaativimmat isot matot eivät välttämättä ole paras valinta tiloihin, joissa käy päivän aikana runsaasti asiakkaita, joten yleensä kannattaa suosia melko helppohoitoisia isoja mattoja, joista pienet tahrat lähtevät helposti pois.

Pohdinnan jälkeen on aika hyödyntää Trendcarpetin hakuvaihtoehtoja. Voit filtteröidä hakutuloksia esimerkiksi maton pituuden ja leveyden, hinnan ja värin perusteella. Voit etsiä ravintolaasi sopivaa isoa mattoa myös suoraan tietyistä kategorioista, kuten Itämaiset matot, Sisal-matot ja muovimatot. Jos etsit mattoja ravintolasi ulkotiloihin, löytyy niitäkin Trendcarpetilta Ulkomatot-kategoriasta. Voit etsiä ravintolaasi sopivaa isoa mattoa myös toivomasi tyylin perusteella. Voit valita esimerkiksi Trendcarpetin klassisen tyylin tai suosia hieman trendikkäämpiä vaihtoehtoja.