Miellyttävä sisustus ravintolassa – näillä vinkeillä se onnistuu

Ravintoloihin

Ravintolamaailmassa kilpailu on kovaa. Tarjontaa on paljon ja ravintolat kilpailevat asiakkaista. Siksi ravintoloiden omistajien onkin tärkeää pitää huolta siitä, että he tarjoavat asiakkailleen kaikin puolin miellyttävän ravintolakäyntikokemuksen. Tähän kuuluu maistuvan ruoan lisäksi myös loistava palvelu, kattava menu ja siisti ja miellyttävästi sisustettu kaunis ravintola. Nämä kaikki tekijät ovat niitä, joiden perusteella asiakkaat valitsevat, kannattaako heidän tulla samaan paikkaan syömään toisenkin kerran, vai onko järkevämpää suosiolla lähteä kilpailevan yrityksen syötettäväksi.

Tämä on myös asia, jota ravintolayrittäjät eivät läheskään aina tule ajatelleeksi tilanteen vaatimalla vakavuudella. Vaikka sadesuihku osana ravintolan sisustusta saattaa vaikuttaa kertahankintana suurelta turhakkeelta, saattaa sen mukanaan tuoma rauhoittava solina osana seesteisen rauhoittavaa sisustusta olla se tekijä, jonka perusteella asiakas palaa ravintolaan syömään aina uudelleen ja uudelleen. Eikä tämä suinkaan ole ainoa esimerkki hankinnoista, jotka maksavat itsensä tulevaisuudessa takaisin moninkertaisesti osana ravintolasi yleistä ilmettä, sisustusta: https://restaurangpark.fi/ravintolamaailman-muutokset-ja-tulevaisuudenhaasteet/ ja tunnelmaa.

Näin sisustat ravintolasi miellyttävästi ja houkuttelet lisää asiakkaita

1. Sadesuihku tai vesilähde tuo ravintolaan seesteistä tunnelmaa

Sadesuihku, suihkulähde, akvaario tai vastaava elementti tuo tilaan ihanan seesteistä ja maanläheistä tunnelmaa. Veden on tutkittu olevan ihmisiä suuresti rauhoittava elementti siinä missä esimerkiksi metsäkin, eli veden tuominen elementtinä mukaan sisustukseen jossakin muodossa maksaa taatusti itsensä takaisin moninkertaisesti tulevaisuudessa. Kokeile vaikka ja yllätyt, kuinka moni tuleekaan ravintolaasi ihan vain rentoutumaan sen ihanan tunnelman vuoksi.

2. Tunnelmaan sopivat värit

Ihminen on todella visuaalinen olento ja värit ovat yksi näkyvimmistä visuaalisista elementeistä, jota voit ravintolasi sisustuksessa käyttää. Varmista siis, että ravintolasi värimaailma istuu sen tunnelmaan. Herkässä pariisilaisessa macaron cafessa toimivat parhaiten pastelliset värit, kuten vanha roosa, kun taas reggae-tyylisessä ravintolassa punainen, keltainen ja kirkas vihreä saavat olla osana värimaailmaa efektivärien muodossa.

3. Mukavuus ja visuaalinen ilme käsi kädessä

Kun sisustetaan tilaa, jossa ihmiset todennäköisesti tulevat viettämään suhteellisen pitkiä aikoja, on tärkeää muistaa, ettei saa tehdä kompromisseja minkään asian suhteen – ei visuaalisen ilmeen eikä mukavuuden. Sinulla voi olla esteettisesti maailman kaunein ravintola, mutta jos penkeillä ei ole mukava istua, asiakkaat eivät eksy sinne toista kertaa. Vastaavasti maailman mukavimmatkaan penkit eivät houkuttele asiakasta palaamaan toista kertaa, jos ne näyttävät siltä, että ovat kuluneet aivan puhki ja todennäköisesti niiden uumenissa majailee torakka tai vastaava. Kuten huomaat, on ravintolan sisustaminen kokonaisvaltainen prosessi, jossa mukavuus ja tilojen visuaalinen ilme kulkevat käsi kädessä!