Millainen ravintola voi menestyä?

Ravintoloihin

Miten ravintola menestyy? Moni voisi vastata kysymykseen niin, että laadukasta ruokaa tarjoava ravintola menestyy. Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen. Esimerkiksi monien menestyvien pikaruokaravintoloiden ruoka ei ole välttämättä kovin laadukasta, mutta sen saa nopeasti ja usein varsin edullisesti. Eli todennäköisesti hyvä hinta-laatu suhde olisi parempi vastaus. Tosin jotkut ravintolat menestyvät siitä huolimatta, että niiden tarjoama ruoka on erittäin kallista. Jotkut varakkaat kuluttajat saattavatkin ajatella, että korkea hinta on laadun tae.

Kuten jo edellä todettiin, toisinaan tuttu ja turvallinen voi olla paras vaihtoehto, kun taas toisinaan sellaisen ravintolan perustaminen, jolle ei ole olemassa kilpailijaa paikkakunnalla voi olla järkevin ratkaisu. On kuitenkin pohdittava, että riittääkö uudelle konseptille asiakkaita ja kuinka se saadaan markkinoitua ihmisille. Myös edellä todettiin, että esimerkiksi ravintolan sisustus voi olla tärkeä menestystekijä, johon on syytä panostaa. Monet muutkin pienet asiat, kuten esimerkiksi ravintolassa soiva musiikki saattavat lisätä asiakasviihtyvyyttä.

Sanomattakin selvää, että palvelu on usein erittäin tärkeä osa-alue ravintolan menestymiselle. Moni saattaa palata samaan ravintolaan pelkästään hyvän ja ystävällisin palvelun vuoksi. Palvelussa on myös hyvä osata suunnata palvelua yksilöllisesti – esimerkiksi joku asiakas saattaa pitää siitä, että hänelle kerrotaan vitsejä ja jutellaan niitä näitä kun taas toiselle tarjoilijan tulisi olla mahdollisimman etäinen, eikä jutella tai kysellä liikoja