Suomesta löytyy monia merkittäviä ravintoloita

Ravintoloihin

Suomessa on omanlaisensa ruokakulttuuri, jonka lisäksi maastamme löytyy useita etnisiä ravintoloita, jotka tarjoavat mitä erilaisempia makuelämyksiä. Moni maamme huippuravintoloista on keskittynyt pääkaupunki Helsinkiin, mutta hyvää ruokaa on saatavilla ravintoloista ympäri Suomen. Jos haaveena on oma ravintola, kannattaa katsoa läpi listamme merkittävistä Suomen ravintoloista, niiden tarjonnasta ja vilkaista sivustolta yrityslaina, minkälaisia lainoja on mahdollista ottaa perustaakseen oman yrityksen.

Lappi Ravintola keskittyy suomalaisiin makuihin

Helsingissä sijaitseva ravintola Lappi on keskittynyt tuomaan Lapin tunnelmaa ja makuja keskellä pääkaupunkia. Ravintola noudattaa sisustuksessaan ja kokonaisolemuksessaan perinteistä suomalaista tyyliä. Ruokalistalta löytyy poronkäristystä, muikkuja, lohta ja kotimaisia juureksia. Lappi Ravintola on saanut useita kehuja niin internet kuin paperiarvosteluissakin. Hintaluokkansa puolesta se ei ole aivan edullisimmasta päästä, vaan pääruoan hinta vaihtelee 20 ja 40 euron välillä. Rahalleen saa kuitenkin vastinetta, sillä annokset ovat reilun kokoisia ja palvelu on erinomaista.

Wanda’s Kitchen and Lounge on valittu Vantaan parhaaksi ravintolaksi useasti

Wanda’s Kitchen and Lounge sijaitsee Vantaan Myyrmäessä, eikä se päälle päin vaikuta erityisen kutsuvalta sijaitessaan rakennusten välissä lähiöalueella. Kyseessä on kuitenkin melko tunnelmallinen paikka, jossa kokkien voi nähdä kokkaavan keittiön puolella ja toisinaan voi kuunnella live-musiikkia. Wanda’sin ruokien hinta-laatusuhde on hyvä ja paikka vetoaa erityisesti kodikkuudellaan ja tunnelmallaan. Ravintola on loistava paikka rentoutumiselle tai illanvietolle kaveriporukan kanssa.

Bodega Salud hurmaa espanjalaisella tyylillään

Tampereella sijaitseva Bodega Salud valloittaa ihmsten sydämet espanjalaisilla vivahteilla ja myöhäisillä aterioilla, aivan kuten Välimeren kulttuuriin kuuluukin. Bodge Salud ei ole hintaluokaltaan aivan edullisimmasta päästä, mutta ruoka on todella hyvää ja henkilökunta miellyttävää. Tunnelma Bodega Saludissa on samaan aikaan hienostunut, mutta kuitenkin rento niin, että asiakas kokee olonsa tervetulleeksi.

Ravintola Kaskis tarjoaa omanlaisensa makumaailman

Turussa sijaitseva ravintola Kaskis on pieni ja tunnelmallinen paikka. Ravintolassa on 36 asiakaspaikkaa, minkä vuoksi pöytävaraus onkin enemmän kuin suositeltavaa, jos aikoo nauttia illallista Kaskiksessa. Kaskis on erittäin tunnelmallinen paikka ja on jo vakiinnuttanut itselleen oman asiakaskunnan, jotka palaavat aina uudelleen nauttimaan Kaskiksen herkuista. Ruokalistalta löytyy sesonkiruokaa ja Kaskis pyrkii toiminnassaan myös ekologisuuteen. Hintataso ja ruoka on hyvää ja tunnelma miellyttävä.

BLINit tarjoaa makuja venäläisen keittiön ystäville

Helsingissä sijaitseva ravintola BLINit kertoo sivuillaan tarjoavansa Helsingin parhaat blinit ja saattaa hyvinkin olla oikeassa. Blinivaihtoehtoja on runsaasti erilaisia niin suolaisia kuin makeita ja liha- ja kasvisversioita. Blinien lisäksi saatavilla on perinteisen venäläisen keittiön ruokia, kuten lihapelmeenit, borssikeitto ja seljanka. Annokset ovat hyvänkokoisia eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. BLINit tarjoaa perinteisiä venäläisiä blinejä, jotka ovat räiskäletyylisiä suuria blinejä ja ehdottomasti maistamisen arvoisia.

Ravintola Kuu yhdistää suomalaisen ja ulkomaisen keittiön

Helsingin Töölössä sijaitseva Ravintola Kuu on sijainnut samalla paikalla jo vuodesta 1966 asti. Kuussa keittiö on hieman ranskalaistyyppinen, mutta pääpaino on suomalaisissa raaka-aineissa. Kuun ruoka ja palvelu on erittäin hyvää. Ruokalistalla voi nähdä muun muassa suomalaisia juureksia, kananrintaa, nieriää ja lohta. Lisäksi tarjolla on todella hyviä viinejä, joita tarjoilijat mielellään suosittelevat erittäin asiantuntevasti.